Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. We begrijpen dat u het liefst wel zo’n tuin wilt, zodat u niets hoeft te doen en maximaal kunt genieten. Daarom zorgen wij ervoor dat u tijd overhoudt voor een middag met een goed boek of een barbecue met vrienden. Door een tuin met een laag onderhoudsniveau te ontwerpen, hoeft u de schoffel maar een paar keer per jaar uit de schuur te halen.

Overzichtelijke indeling bepalen

Een onderhoudsarme tuin delen wij vaak op in grote vakken met soms verhoogde bakken. U heeft duidelijk overzicht en kunt overal goed bij, waardoor het onderhoud zo gedaan is. Bovendien bieden de grote vakken ruimte aan grote tegels. Een uitkomst: hoe minder kieren, hoe minder onkruid. U kunt er zelfs voor kiezen om de tegels te laten invoegen. In dat geval zijn onkruid en mieren voor bijna honderd procent verleden tijd.

Slim omgaan met beplanting

Ook qua beplanting maken we slimme keuzes. We kiezen bijvoorbeeld voor snelgroeiende beplanting, zodat de bodem in korte tijd dichtgroeit. Daarnaast gebruiken we vaste planten en siergrassen. Vaak zijn ze al deels of volledig volgroeid, waardoor u ze niet meer zelf hoeft op te kweken en direct van het resultaat geniet.

Een onderhoudsarme tuin laten aanleggen?

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van onderhoudsarme tuinen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Voorbeelden van onderhoudsvriendelijke tuinen