Nieuws


Deze maand nog een nieuwe tuin

VuRedactie: BrugMedia

donderdag 11 januari 2018 13:38


TuinCreatief Schouten & Landsman is het adres voor uw (nieuwe) tuin. Zelfs in januari is het tegenwoordig al mogelijk om een tuin aan te leggen, zegt Peter Schouten. Tien jaar geleden was dat niet goed mogelijk, in het winterse weer. Nu kan dat wel. Door het veranderende klimaat zijn de winterperiodes veranderd ten opzicht van vroeger. Er valt nu vaak in korte tijd veel neerslag en vorstperiodes blijven uit.

Met dat klimaat is het ook van belang om een goede, stevige tuin te hebben. Met de heftige buien van tegenwoordig moet je zorgen dat je er klaar voor bent. En bij TuinCreatief Schouten & Landsman is dat geen vraag. Het bedrijf hanteert een unieke aanpak bij het aanleggen van tuinen. Ze gebruiken waterdoorlatend zand en dat blijft steviger liggen. Met alle weersomstandigheden is het belangrijk dat het water niet in de toplaag blijft hangen. Het reguliere hoogzand/speelzand houdt veel vocht vast, waardoor de tuin verzakt.

Van het grond- en straatwerk tot de beplanting en bouwkundige constructies, TuinCreatief Schouten & Landsman voert de volledige tuinaanleg in eigen beheer uit. “Terwijl we aan het werk zijn, ontstaan er soms nieuwe ideeën. Uiteraard bespreken we die met de klant.” Het bedrijf laat geen kans onbenut om het geheel nóg mooier te maken.

Een tuin aanleggen, dat kan op veel manieren. Je gooit een kruiwagen zand leeg, strijkt het glad en maakt de tegels erop. Iedereen zegt dan: netjes. Maar met een paar jaar begint het te verzakken. Bij Tuincreatief pakken ze het vanaf begin goed aan.

Na een jaar komt TuinCreatief Schouten & Landsman sowieso terug. Moet er dan een plantje vervangen worden, dan vervangen ze dat plantje. Klanten krijgen gegarandeerd een goede tuin. Inclusief 1 jaar garantie! Het liefst komen ze meerdere keren per jaar langs voor het onderhoud van uw tuin. Dat klinkt vaak. Maar omdat netjes wordt bijgehouden, besparen ze juist tijd.

Daarnaast voert het bedrijf ook onderhoud uit aan grote bomen. Dat is een extra mogelijkheid die je bij reguliere hoveniers niet ziet. Bij Tuincreatief hebben ze die expertise wel. Wilt u zich ook geen zorgen maken over uw tuin, die er desondanks netjes uitziet? Neem ook een kijkje op de Facebookpagina van TuinCreatief Schouten & Landsman, waar deze week een bijzondere actie verschijnt!l uw eigen inhoud in.

Lees meer


Aanleg Showtuin Houtburcht kampen

Voor de Houtburcht in Kampen zijn we bezig om de showtuin weer gedeeltelijk opnieuw in te richten.
Hier bij gebruiken we materialen geleverd door MBI Kampen en Woning Sierbestrating waardoor we
verzekerd zijn van de beste kwaliteit.
Woodvision Kampen levert samen met de Houtburcht de overkappingen en het verdere houtwerk.
Wij hebben het ontwerp en de aanleg van de showtuin voor onze rekening genomen 

Samen bouwen we aan een prachtig resultaat!

Lees meer


Artikel in Weekblad "de Brug"

Tuincreatief Schouten en Landsman hecht veel waarde aan kwaliteit

Jarenlang had Peter Schouten zijn eigen bedrijf onder de noemer Tuincreatief Schouten, maar sinds mei is Floris Landsman aangesloten als mede-eigenaar. Sindsdien draagt de hovenier de logische naam Tuincreatief Schouten en Landsman en kan het nog flexibeler opereren met nog steeds de nadruk op het leveren van topkwaliteit.

Peter en Floris waren in het verleden collega’s. “Ik ben altijd hovenier geweest. Ik zit al twintig jaar in het vak, maar bij mijn vorige werkgever kon ik mijn ei niet kwijt. Ik miste de creativiteit”, aldus Floris. Lees verder op de website van Weekblad de Brug

Lees meer


Floris Landsman mede-eigenaar TuinCreatief Schouten & Landsman

Vanaf 1 mei ben ik, Floris Landsman mede-eigenaar geworden van Tuincreatief Schouten en Landsman, en ga ik samen met Peter Schouten dit mooie bedrijf voortzetten. Zelf heb ik 20 jaar ervaring als hovenier en geef ik al meer dan 10 jaar leiding in de tuin. Ik heb alle facetten van het vak al gezien, maar mis net het laatste stukje om met mensen om tafel te gaan en hun droomtuin waar te maken. Peter ken ik al een lange tijd, is een ex-collega van mij, en ik denk dat wij samen een ijzersterk team zijn. Ik heb bijzonder veel zin aan deze nieuwe uitdaging en hoop u binnenkort te kunnen ontmoeten.

FlorisLandsman

Lees meer


Vraag gratis het tuininspiratieblad Terras en Trends aan!

Laat uw gegevens achter en ontvang het blad Terras en Trends.

Wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend gesprek over uw tuinidee en wensen

20160303_232610-kopie

Lees meer


Winnaar prijsvraag gemeentedag in Kampen

Voor de gemeentedag van de Geref. Gemeente in Kampen had TuinCreatief Schouten een prijsvraag georganiseerd in samenwerking met GroenerGras Hoveniers.

De prijs, een bladblazer van het merk STIHL werd belangeloos ter beschikking gesteld door STIHL Nederland. De prijsvraag is gewonnen door Marien Schouls uit Kampen. Wij wensen hem heel veel plezier toe met deze prijs.

Lees meer


Buitenkeuken voor RTL4 Programma Nooit meer naar huis

Buitenkeuken geplaatst voor het TV programma "Nooit meer naar huis".
Wij mochten deze super mooie buitenkeuken leveren. Voor het programma van Gordon "Nooit meer naar huis". Heeft u het gemist kijk het terug op rtl gemist. Wat waren ze er blij mee!! Geweldig mooi op te doen

Lees meer


Rotonde Europa-allee Kampen verzorgd door Tuincreatief Schouten

Rotonde aan de Europa-allee.
Kampen is een stad, waar de IJssel en verschillende bruggen een belangrijke rol spelen. 
Deze kenmerken zijn op een creatieve wijze verwerkt in dit ontwerp. Een brug wordt uitgebeeld met bomen die als een boog staan gespannen over een perk van blauwe bloemetjes(de IJssel). De zijkanten vormen de oevers van de IJssel.

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.